Yazılanların içeriğinin dengesiz olmasından, uzun süreli aralıklardan, kötü esprilerden, güzelliklerden, çirkinliklerden, paylaşımlardan, sessizliklerden, sorulardan, cevaplardan, fikirlerden, kendini beğenmişliklerden blog sahibi sorumludur. Bu durumdan da çok memnundur. Blog ermiş kedi cingöz ve sapsal köpek majör'e ithaf edilmiştir.

29 Ağustos 2010 Pazar

28 Ağustos Cumartesi

Bugün içim sıkılıyo! Hava da o kadar kötü bile değil oysa ki ama sanırım tek istediğim uyumak sürekli :)

Plan Willy’s ve diğer ucuz outletlerin olduğu tarafa gitmekti bugün ama benim pek canım istemediği için Feyzibopu arayıp gelemiycem dedim.. Sonra David Swenson Ashtanga 1st series açıp kendimi yogaya verdim.. Ama yoga yaparken dahi kendimi iyi hissetceğime kötü hisseder oldum.. Şala’mı özledim, yanımdaki mattan gelen enerjiyi, hocamla göz göze gelmeyi, ölsem bitsem sıkılsam da sınıfın enerjisine katılmayı özledimm..

Tam da bu suratla odamı sildim üstünkörü, sıcacık ve uzuncana bi duş aldım ve böyle homurdak ve özlek bi biçimde bilgisayar başına geçtimm.. Bilgisayar başında musli – yogurt klasik kahvaltımı yemeye koyuldumm..

Neyse ki süper insanlarla çevrilmiş olduğum için 1-1.5 saat içinde moralim düzeldi, pestolu makarnamı yaptım ve yanına dün yaptığım sebzeli garip yemeği ısıttım, fıstık gibi bi yemek yiyip sandviçlerimi hazırladım ve kendimi sokaklara attım..

Dışarıda olduğum zaman tamamen farklı hissediyorum, sanki odaya kapandığımda bi ben varım dünyada ve insanlardan uzağım gibi ama dışarısı gerçekten bambaşka bi enerji yayıyooo!! Havalar bi ilginç gerçi, bi an güneş var, sonraki saniye şakır şakır yağmur yağıyo :) Doğa süper olduğu için yağmurda da güneşte de ayrı şahane oluyo, yağmurda tabi kocaman yağmurluğumu çantamın da üzerinden geçirdiğim için garip bi kaplumbağa gibi gözüküyorum ;) Güneşli havada daha normal bi insan portresi çiziyorum üzerimdeki 10 kat kıyafeti çantamın çeşitli yerlerinden sarkıttığım halimle bile olsa! :)

Neyse, Umea Tren İstasyonu yenilendiği ve bugün açıldığı için İsveç Kralı Carl XVI Gustaf törene geliyodu ve bu civarda gördüğüm en kalabalık olaya şahit oldum.. Kral diyince aklıma bu Elf ülkesine yakışır, uzun beyaz saçlı, süper güzel bi insan ve en azından, taş, taht, şan, şöhret bişiler gelmişti.. Ama kendisi takım elbisesiyle gayet normal bi insandı, krallık kavramının ne kadar eskide kaldığını anlamama yardımcı oldu bu hazin görüntü..

Sour’un tavsiyeleriyle bol bol resim çektim, aşağıda bi kısmını bulun hadi bakalım :)

Reklam amaçlı şekerleme dağıtan İsveçli hatunlar..
Burda hep çukulata ve şeker dağıtıyolar, güneşsizlik böyle bişi.. :)

Tren istasyonu

Bebiş! :)

Yurttan şehre doğru giderken geçtiğim yol

Tören alanında gökkuşağı

Kraaalll!!

Buradaki ihtiyar nüfusun kullandığı bi tip yürüteç
ve bisiklet yolunun şahane nizami görüntüsü :)

Yurttan okula giderken yol üzerindeki ördekli göl!

Arabanın önündeki garip mekanik yığın adamın kendi yaptığı ufak bi köpecikmiş ve ismi de Rusty imiş..
Buralarda bu tip şeyler çok rastlanır şeyler ve her tarafta eski tip şahane arabalar görebiliyosunuz!

Luppis yani kendi eşyalarını satabildiğin ufak pazarcık

Akşam, tören alanında karşılaştığım Tayvan’lı arkadaşlarla sim kartı almaya onların yurduna gittik ve beni akşam yemeğine davet ettiler.. Jessie (bizim bölümden), Betty ve Kevin (isimlere şaşırmayın, Tayvan’da herkesin bi İngilizce ismi varmış :)) bana yumurtalı noodle, kendilerine etli noodle (bacon), ve sebzeli, soğanlı, yumurtalı çorba hazırladılar.. Ben de yumurta çırpma, çorba karıştırma gibi işlerle görevlendirildim ki kendimi olayın bi parçası gibi hissediym :)

Leziz tayvan yemeği

Sonuçta leziz ötesi bi yemek, ve helibop sim kartım, üzerine ben&jerry’s dondurma ve keyifli bi sohbet sonrası bulaşıkları yıkayıp vedalaştık.. Akşam da biraz alışveriş sonrası Feyzi, Ezgi ve Kerim’le birlikte Kerim’lerin mutfağında sohbet ettik, çay içtik, yemek yemeyenler piza yedi, Kerdem de gelince o arada ekip tamamlandı ve gecenin bi vaktine kadar Türkçe dırdır etme şansı bulduğum için mutlu mutlu sırıtıp durdum :)

2 yorum:

  1. Canımmmm, ne güzel geçiyor günlerinn, çok çok mutluyum senin adına.. kaşıntılarını yeni öğrendim tatlımm, çok geçmiş olsunnn... dikkat et kendine bebişiimm... daha çok yaaaaazzz,seni seviyoruuummm

    YanıtlaSil
  2. hahahahha isveçli kızlarıda çekmişsin :))
    çok yeşil ve güzel görünüyor ortam
    fotolar ile anlat böyle sık sık :))

    YanıtlaSil

Teşekkürler! Thanks! Grazie! Danke! Tack! Merci! Misaotra! Gracias!